Home » Blog » Over mij » Waarom doe ik dit eigenlijk…?

Waarom doe ik dit eigenlijk…?

door | 10 feb, 2020 | Over mij

Ik ben Chantal, de vrouw achter Praktijk Beerse. 43 jaar, en inmiddels bijna 20 jaar werkzaam als verpleegkundige op de afdeling verloskunde. Een prachtig vak! Hiernaast heb ik een 3- jarige post HBO opleiding tot voetreflexmassage-therapeute gevolgd.

Ik had al langere tijd de stille droom om iets voor mezelf te beginnen. Altijd waren er redenen om dit niet te doen: tijd, financiële onzekerheid, wat ga ik dan doen, angst…

Door de toenemende veranderingen in de gezondheidszorg en de effecten die dit heeft op mijn eigen werk in het ziekenhuis kreeg ik toenemend het gevoel dat ik niet op deze manier verder wil binnen mijn werk. De vrijheid van ‘iets voor mezelf beginnen’ begon steeds meer te lonken. Waar ja, WAT wou ik dan gaan doen?

Het halleluja moment

Toen mijn zusje moeite had om zwanger te worden van haar tweede kindje vroeg ze mij of het een idee was om naar een voetreflextherapeute te gaan voor behandelingen. Ik had hier vanuit mijn werk op de verloskamers al wat over gehoord, en zei tegen haar dat ik wel dacht dat het haar op zijn minst kon ondersteunen binnen dit proces. Al bracht het haar maar iets van ontspanning, wat makkelijk gezegd is, maar helemaal niet makkelijk is als je graag zwanger wilt worden. Na 2 behandelingen belde ze de 3e af, ze was zwanger! Jullie begrijpen dat hierdoor mijn nieuwsgierigheid naar deze, laat ik het voor het gemak massagetherapie noemen, enorm geprikkeld werd!

Maar ja wat had ik nu met voeten?? Wou ik daar echt iedere dag aan gaan zitten? Maar goed, als je bedenkt welke lichaamsdelen ik dagelijks op een verloskamer zie…Ik bedoel maar, als je als professional bezig bent, denk en kijk je daar dus anders naar.

Ik schreef me in voor een workshop voetreflexologie van Total Health, en na die avond was ik verkocht! Het in een flow raken tijdens het masseren, het effect wat het heeft op degene die gemasseerd wordt… toen merkte ik dat ik het miste om langere tijd een op een met aandacht bezig te zijn met een ander. Ik heb me op de avond zelf ingeschreven voor de 3-jarige hbo-opleiding tot voetreflextherapeute.

Begin 2018 heb ik me ingeschreven bij de KvK, mijn eigen praktijk werd realiteit! Ook heb ik daarnaast nog een training gevolgd voor het opzetten van mijn eigen praktijk, bij Bureau Beerse (ja, ergens verder weg een familie link) Een training die mij enorm veel inzicht gaf in mijn ondernemerschap. Marketing, strategie, het bepalen van je doelgroep en meer. Ook deze kant van mijn praktijk vind ik ontzettend leuk, maar de combinatie van alles maakt mijn leven wel behoorlijk druk. Hier heb ik soms moeite mee, plannen is zeg maar, niet echt mijn ding. Maar zo ontzettend nodig om balans te bewaren. Iets wat ik wel nodig heb, omdat ik in het verleden te maken heb gehad met depressieve gevoelens (sterker nog, zat dichter tegen een depressie aan dan dat ik zelf wou toegeven) en later in mijn carrière ook richting een burn-out werkte…

Deze gevoelens waren er natuurlijk niet zonder reden. Ruim 10 jaar geleden liep ik vast in mijn eigen leven. Iedereen om me heen leek grote stappen te zetten, terwijl ik voor mijn gevoel stil bleef staan. Me eigenlijk diep ongelukkig voelde, omdat ik het idee had dat ik faalde in het leven. Door mijn pestverleden durfde ik dat aan niemand te vertellen. Ik had namelijk al heel jong geleerd dat door mijn kwetsbaarheid een makkelijk slachtoffer was. Als klein meisje was ik een verlegen, gevoelig kind.

Vanaf de lagere school tot ongeveer mijn 15e, 16e ben ik enorm gepest. Dat ik makkelijk huilde, was natuurlijk een enorme bonus.

Dit alles heeft heel veel invloed heeft gehad op mijn leven, hoe ik naar mezelf keek, vriendschappen en relaties. Dit omdat ik hierdoor een sociale angst ontwikkelde, en uit eindelijk een depressie kreeg. Ik kon het niet meer. Ik had me jaren lang aan iedereen aangepast, omdat in mijn hoofd zat dat ik dan wel goed genoeg zou zijn, en niet afgewezen zou worden. Er zijn echt een aantal jaren aan mezelf werken, en therapie voor nodig geweest om deze gedachten te doorbreken.

Hier hulp voor zoeken, en erover gaan praten vond ik (en soms nog steeds) heel moeilijk. Inmiddels ben ik dus zover dat ik het nu open en bloot op social media zet. Ik ben heel blij dat ik de stap heb gezet om hulp te zoeken. Uit de bodem van deze put komen ging echt niet vanzelf, het is met ups en downs gegaan. En wat heb ik me kwetsbaar gevoeld tijdens de sessies met mijn psychologe, ondanks de veiligheid die ze me bood. Ik vertel mijn verhaal omdat ik inmiddels weet en voel, dat ik me hier niet voor hoef te schamen. En jij ook niet! Voor mij kwamen er tijdens dit proces steeds meer lichtpuntjes terug, en dat is wat ik jou ook zo gun in je leven.

Dit alles maakte voor mij wel dat mijn doelgroep heel concreet geworden is. Vrouwen die, net als ik toen, vastlopen door een laag zelfbeeld. Zich somber, ongelukkig en mogelijk zelfs licht depressief voelen.

Verder heb ik als gespecialiseerd verpleegkundige honderden zwangeren mogen begeleiden tijdens hun zwangerschap en bevalling. Tijdens hele mooie, maar ook soms hele heftige momenten in hun leven. Hoe het is om je depressief te voelen heb ik ook moeten ervaren. Al deze kennis en ervaring neem ik mee binnen mijn eigen praktijk.

Helaas blijkt uit onderzoek dat meer dan 40% van de Nederlandse vrouwen zich niet tevreden voelt over zichzelf. Ze voelen zich hierdoor niet fijn, ongelukkig of ervaren druk van buitenaf om aan een ideaalplaatje te voldoen. Er rust hier helaas een taboe op, maar weinig vrouwen maken dit bespreekbaar. Iets wat in mijn ogen niet nodig is. Ik wil deze vrouwen graag verder helpen zodat er weer wat meer lichtpuntjes komen in hun leven. Ze zich beseffen dat hoe je er uit ziet, niets zegt over hoe waardevol je bent!

Hulp zoeken hierbij is belangrijk! Dit gedrag, deze gedachten en gevoelens hebben invloed op alle gebieden in je leven.

Binnen mijn praktijk help ik je hiermee verder door de combinatie van voetreflextherapie en schrijftherapie. Ik geloof in de kracht van deze combinatie. Schrijven om je hart te luchten, masseren om uit je hoofd in je lijf te komen.

Ben je benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met me op, ik help je graag.

Liefs, Chantal

 

 

Over Chantal Beerse

Ik ben Chantal Beerse, van Praktijk Beerse. Ik help vrouwen die zich ongelukkig, somber of zelfs depressief voelen tijdens hun leven. Zodat zij weer meer balans ervaren, weten waar hun gevoelens vandaan komen, en weer kunnen genieten van het leven!

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin